grootse viering van het 100-jarig bestaan van de Bond van Oud-Lyceïsten

Maart 2024

Beste/lieve oud Nederlands(ch) lyceïsten,

Over ruim twee maanden is het zover: de grootse viering van het 100-jarig bestaan van de Bond van Oud-Lyceïsten. Op zaterdag 25 mei om 17.00 uur in Madurodam. Wie het kleine niet eert…

We zijn er als bestuur -bijgestaan door een aantal enthousiaste optrommelaars- helemaal klaar voor. Het gaat echt een fantastische avond worden, te meer waar inmiddels ruim 300 oud-lyceïsten (sommigen vanuit de verste uithoeken van de wereld!) ons hebben laten weten van de partij te willen zijn. Dat overtreft onze stoutste verwachtingen.

Een kort overzicht van het programma.

  • Vanaf 17:00 uur: ontvangst. Het zou fijn zijn als je er op tijd bent. Bij binnenkomst vind je een aanduiding in een aantal groepen, gesplitst naar eindexamenjaren, om ontmoetingen te vergemakkelijken.
  • Om 18:00 uur een welkomstwoord en daarna een uitgebreid buffet. Wijn, bier en frisdranken worden natuurlijk onbeperkt geschonken.
  • Vanaf 20:30 uur gaat het echt los: dan mogen de voetjes van de vloer onder de spetterende klanken van de veelkoppige band van good old Nanne van Hoytema.
  • Tot 21.00 uur staat het park van Madurodam exclusief tot onze/jullie beschikking, dus er is alle tijd om daar met oud(e) schoolgenoten doorheen te wandelen.
  • Om 23.00 uur eindigt het feest.
  • Gedurende de hele avond zal er een fotograaf aanwezig zijn om alles en iedereen digitaal vast te leggen. Denk naast klassenfoto’s b.v. ook aan groepsfoto’s van hockeyers, roeiers, toneelspelers en andere vriendengroepen.

En de dresscode? Feestelijk met -als het kan- een rood/wit accent. Inderdaad, hoe kan het ook anders, de schoolkleuren.

Gedurende de avond is een ieder in de gelegenheid om aan de hand van foto’s, parafernalia en persoonlijke verhalen herinneringen aan zijn/haar schooltijd op te halen. NB. In dat kader een dringende oproep: mocht je nog foto’s uit je schooltijd hebben, maak er alsjeblieft een mooie, scherpe opname van -dat kan heel goed met je mobiele telefoon- en stuur deze naar rianvmeeteren53@gmail.com

Last but not least: we hebben nog een paar spannende/leuke verrassingen in petto…

Wie er bij wil zijn wordt vriendelijk verzocht om een bedrag van € 50,00 over te maken op rekening nummer NL31 ABNA 0886 0341 83 ten name van de Bond van Oud-Lyceïsten, onder vermelding van:

  • (meisjes)naam
  • jaar van aankomst
  • eindexamenjaar (of jaar waarin je van school bent gegaan)
  • e-mailadres (als je dit bericht niet rechtstreeks van ons hebt gekregen)

Met jullie bijdragen kan ongeveer de helft van de kosten worden gedekt; de andere helft komt voor rekening van de BOL. Daarom verzoeken we diegenen die geen lid van de BOL zijn, om een bedrag van €. 10,00 extra (in totaal dus €. 60,00)  over te maken, ter voldoening van de contributie voor het lopende jaar.

En let op: pas na ontvangst van je betaling ben je aangemeld!!                                  

We vragen jullie met klem om je betaling zo snel mogelijk –uiterlijk 25 april a.s.– te verrichten. In verband met de noodzakelijke afstemming met Madurodam kunnen betalingen die daarna binnenkomen namelijk niet meer worden verwerkt.

Begin mei sturen we je dan per e-mail (let op je spamfolder!) nog wat laatste informatie en een “boardingpass”, waarmee je op 25 mei exclusief toegang krijgt tot de feestlocatie.
En als je met eigen vervoer komt: de toegang tot het parkeerterrein zal gratis zijn.

Tenslotte: het adagium “hoort zegt het voort” is nog onverkort van kracht. Het wordt echt een uniek feestje, waarbij eigenlijk geen oud-lyceïst zou mogen ontbreken. De voor- aanmeldingen zijn daarom niet bepalend en iedereen die onze vorige aankondiging heeft gemist, kan zich nog steeds (nu definitief) aanmelden door het bedrag te betalen zoals hiervoor aangegeven. En wat zou het geweldig zijn, als in de komende weken nog een mooie eindsprint getrokken kan worden!

We hebben er ongelofelijk veel zin an!!!

Met hartelijke groet,

het bestuur van de BOL,

Hein Snijders
Madelon Elias
Nico Beets
Jaap Quarles van Ufford

Deel dit artikel